ZORGDATA in de praktijk

Nedasco

Client

Logo Nedasco

Sector

Service provider

Diensten

Nedasco maakt vergelijken complexe informatie zorgverzekeringen mogelijk

“Nu kunnen wij adviseurs en klanten optimaal faciliteren”

Nedasco is al ruim 50 jaar serviceprovider in schade, zorg en inkomen. Voor het aanbieden van zorgverzekeringen is zorgweb sinds 2011 sparringpartner en leverancier van de benodigde zorginformatie. Zo kreeg Nedasco advies over gebruiksvriendelijke ontsluiting van informatie over zorgverzekeringen en de beschikking over hoogwaardige vergelijkingsapplicaties voor hun financieel adviseurs.

Nedasco is serviceprovider voor ruim 1300 financieel adviseurs. Voor het aanbieden van zorgverzekeringen was een totaaloplossing nodig: advies en maatwerkontsluiting van zorginformatie. Eerst alleen voor Nedasco, maar later ook voor het tweede merklabel Ditiszorg.nl, met andere adviseurs en nog meer producten.

Klantvraag

Om adviseurs die Nedasco-producten aanbieden, optimaal te ondersteunen bij de advisering over zorgverzekeringen, had de serviceprovider behoefte aan een kennispartner en een hoogwaardige vergelijk- en aanvraagapplicatie met de gewenste zorginformatie. “Naast premievergelijkingen wilden wij ook kwalitatieve vergelijkingen maken tussen alle polissen op de markt. Dat is complex”, zegt Jerfaas van de Water (unitleider marketing & communicatie) van Nedasco. “zorgweb bleek de juiste partij om die vergelijkbare informatie te ontsluiten. Hierdoor kunnen onze adviseurs hun klanten bij de hand nemen op basis van hun persoonlijke situatie en dekkingswensen.” Zo kan het best passende product geadviseerd worden uit het portfolio van een adviseur. Het portfolio kan per adviseur verschillen.

Uitdaging

Nedasco is ambitieus en gaat verder dan andere serviceproviders bij het adviseren over zorgverzekeringsproducten. De uitdaging was om specifieke informatie van iedere financieel adviseur te ontsluiten via een maatwerkapplicatie die advies geeft per volwassene (in plaats van één advies voor alle volwassenen per gezin). De ondersteuning van het grote aantal adviseurs (met soms verschillende portfolio’s) voor het selecteren van het best passende product, was omvangrijk.

Aanpak

zorgweb heeft als sparringpartner met Nedasco meegedacht over de ontsluiting van de gewenste informatie over zorgverzekeringen per volwassene. Adviseurs ontvangen hiervoor nu een kant-en-klare applicatie van de serviceprovider om zorgpolissen te vergelijken. De verzekeringsaanvraag wordt automatisch afgehandeld met de contactgegevens van de adviseur.
zorgweb voert jaarlijks maatwerkaanpassingen door omdat de vraag van Nedasco en adviseurs zich blijft ontwikkelen. Ook worden een collectiviteitenzoeker, een module voor het direct aanvragen en een prolongatiecheck van zorgweb benut. Met de prolongatiecheck kunnen adviseurs sinds 2015 klanten eerder helpen, al voor de nieuwste informatie over zorgverzekeringen beschikbaar is. Relevante informatie van een klant wordt opgeslagen en zodra de nieuwe verzekeringsinformatie beschikbaar is, krijgen klanten automatisch een e-mail met advies op maat.

Resultaat

Nedasco wordt volledig ontzorgd met informatie en applicaties voor de beoogde advisering door adviseurs. Hierdoor kan de serviceprovider verregaande dienstverlening realiseren en de adviseurs faciliteren met maatwerkapplicaties.
“Dit maakt onze corebusiness mogelijk. zorgweb stelt ons in staat onze adviseurs te faciliteren met tools om hun klanten goed te adviseren. Naast onze commerciële doelstellingen draagt dat sterk bij aan ons imago”, zegt Van de Water van Nedasco.
“Bovendien is een hechte samenwerking en een sterke vertrouwensband ontstaan. Daardoor kunnen wij onze applicaties samen met zorgweb optimaal doorontwikkelen voor onze behoeften én die van onze adviseurs.”