Vacatures

Projectmedewerker De VoorzieningenWijzer

De VoorzieningenWijzer helpt huishoudens met een laag inkomen. Hoe? Door te helpen met het vinden en aanvragen van landelijke en lokale regelingen waar ze recht op hebben. En door bijvoorbeeld een beter passende zorgverzekering te vinden. Dit doen we online of in een persoonlijk gesprek aan de keukentafel.

We verminderen hiermee risico’s voor het huishouden en zorgen voor meer financiële ruimte en rust. Dit doen we lokaal in opdracht van o.a. gemeenten en woningcorporaties. En ook via landelijke projecten zoals het Tijdelijk Noodfonds Energie en het project Niemand buitenspel met de KNVB en ING, waardoor meer kinderen kunnen sporten. Inmiddels hebben we tientallen gemeenten en woningcorporaties als klant, zijn er meer dan 15.000 huishoudens geholpen via keukentafelgesprekken en hebben ruim 100.000 mensen de weg gevonden naar onze online modules om zelf een check op regelingen te doen.

De VoorzieningenWijzer is geaccrediteerd door SchuldenlabNL als lokaal bewezen en effectieve interventie voor armoedepreventie. Daarnaast is er veel aandacht voor onze landelijke opschaling, o.a. via werkbezoeken van Koningin Máxima en minister Schouten. Mede door deze erkenning kiezen steeds meer gemeenten voor De VoorzieningenWijzer.

Samen met ons onnodige armoede verminderen?

Als Projectmedewerker help je, samen met onze projectmanagers, gemeenten en andere lokale partijen om De VoorzieningenWijzer te gebruiken.

Jij bent de spin in het web tussen onze opdrachtgevers, de projectmanagers en andere collega's. Je zorgt ervoor dat allerlei praktische zaken geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het versturen en uitleggen van onze communicatiepakketten, accounts laten maken voor nieuwe consulenten, het plannen van lokale trainingen, evaluaties klaarzetten en zorgen dat offertes en overeenkomsten worden getekend. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor de lokale consulenten bij vragen over het gebruik van De VoorzieningenWijzer, die je zelf of door een collega laat beantwoorden.

Het is een veelzijdige en praktische functie, waarbij je contact hebt met zowel onze opdrachtgevers, als met verschillende mensen binnen het team van De VoorzieningenWijzer zoals onze trainer, communicatiespecialist, jurist, datamanager, en uiteraard alle projectmanagers van De VoorzieningenWijzer.

Wat verwachten wij van jou

We verwachten dat je

 • het leuk vindt om onze opdrachtgevers en projectmanagers zo goed mogelijk te ondersteunen
 • prettig en effectief kunt communiceren met interne en externe contacten
 • pro-actief bent en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebt
 • relevante ervaring hebt met het ondersteunen van project- of accountmanagers
 • en, bovenal, samen met ons ervoor gaat om zoveel mogelijk huishoudens te laten helpen met De VoorzieningenWijzer!

Ons kantoor is gevestigd in Zwolle, dus daar ontmoet je je collega's. Daarnaast heb je contact met onze opdrachtgevers en collega’s via online overleggen, e-mail en telefoon. Uiteraard bieden we de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Dit mag je van ons verwachten

 • een informele werksfeer in een compact team
 • een marktconform salaris
 • contracturen in overleg tussen 24 en 40 uur
 • 27 vakantiedagen (obv 40 uur)
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • opleidingsmogelijkheden in overleg

Enthousiast?

Stuur dan je reactie en CV naar joost.wijnberger@zorgweb.nl. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Joost Wijnberger op 06-24096430.

De VoorzieningenWijzer is een aanpak van Zorgweb, voor meer informatie zie: www.devoorzieningenwijzer.nl en www.zorgweb.nl

Over Zorgweb en De VoorzieningenWijzer

De VoorzieningenWijzer is onderdeel van Zorgweb. Zorgweb bedenkt, ontwikkelt en bouwt diensten voor het sociaal domein en de zorgverzekeringsmarkt. Met zo'n 25 mensen waaronder projectmanagers, dataspecialisten, programmeurs, trainers, communicatiespecialisten en een aantal partners werken we aan 1 doel: complexe regelingen transparant maken en dichterbij mensen brengen, zodat ze echt worden geholpen. Naast meer dan 50 gemeenten die inmiddels De VoorzieningenWijzer inzetten, zijn bijvoorbeeld ook alle zorgverzekeraars, het ministerie van VWS, Independer en de Consumentenbond opdrachtgevers van Zorgweb.