Vacatures

Vacature Implementatiemanager (West-Nederland)

Er is in Nederland veel geregeld voor mensen die wat minder geld te besteden hebben. Er zijn landelijke toeslagen en iedere gemeente heeft haar eigen minimabeleid. Inmiddels zijn er zoveel regelingen en toeslagen, dat het voor veel mensen lastig geworden is om uit te zoeken wat er in hun situatie mogelijk is. Ook het kiezen van een passende zorgverzekering of energiecontract is vaak ingewikkeld.

Met onze aanpak ‘De VoorzieningenWijzer’ helpen we om het bestaande sociaal vangnet te laten werken. Hoe? Door mensen met eenvoudige online checks te laten zien voor welke regelingen en toeslagen ze in aanmerking komen. We laten het niet alleen zien, mensen kunnen ook gelijk via de checks de regelingen en toeslagen aanvragen. Ook bieden we checks die op een onafhankelijke manier helpen bij het kiezen en aanvragen van een beter passende zorgverzekering of energiecontract. De checks zijn zo ontwikkeld dat veel mensen ze eenvoudig zelf kunnen gebruiken. Wil iemand toch liever hulp? Dan kunnen de checks ook ingevuld worden samen met lokale vrijwilligers of hulpverleners. Met de inzet van De VoorzieningenWijzer verminderen we de risico’s voor mensen en zorgen voor meer financiële ruimte en rust.

Dit doen we in opdracht van gemeenten, woningcorporaties en andere organisaties. Inmiddels hebben we tientallen gemeenten en corporaties als klant en hebben we tienduizenden mensen mogen helpen.

Samen met ons het sociaal vangnet laten werken?

Doordat het aantal gemeenten dat De VoorzieningenWijzer inzet snel groeit, zoeken wij op korte termijn een nieuwe implementatiemanager om ons team te versterken in de regio West-Nederland. Samen met jou kijken we graag naar de exacte werkgebieden. Lijkt het jou leuk om gemeenten en woningcorporaties te overtuigen van de aanpak van De VoorzieningenWijzer, samen met hen te bepalen wat lokaal de beste manier is om De VoorzieningenWijzer in te zetten en ze op weg te helpen in een opstartproject? En wil jij met ons meedenken over hoe De VoorzieningenWijzer nog beter kan worden?

De functie

Als implementatiemanager ben je zelfstandig verantwoordelijk om bij nieuwe gemeenten en woningcorporaties De VoorzieningenWijzer in te gaan zetten.

Je overtuigt de beleidsmakers bij gemeenten en woningcorporaties en enthousiasmeert en creëert draagvlak bij de medewerkers die aan de slag gaan met De VoorzieningenWijzer. Je leidt waar nodig de verkenning hoe De VoorzieningenWijzer in het lokale veld past en helpt deze partijen met de opstart.

Wat verwachten wij van jou

Je pakt de regie waar nodig en bent de verbindende schakel tussen de verschillende partijen (bijv. gemeenten, woningcorporaties, welzijnswerk). Je werkt graag samen en denkt actief mee over het doorlopend verbeteren en doorontwikkelen van De VoorzieningenWijzer. Jij:

  • Hebt ervaring met projectmatig werken met verschillende externe partijen.
  • Bent omgevingsbewust, hebt oog voor de verschillende belangen van partijen waarmee je te maken hebt en wat er in hun context speelt.
  • Weet anderen voor jouw standpunten en ideeën te winnen en kunt draagvlak creëren.
  • Bepaalt op effectieve wijze doelen en prioriteiten.
  • Kunt prettig en effectief communiceren met diverse in- en externe relaties.

Verder is affiniteit met het sociaal domein een pre, heb je minimaal hbo werk- en denkniveau, ben je in het bezit van een rijbewijs en woon je het liefst in de buurt van je werkgebied.

Dit mag je van ons verwachten

  • een marktconform salaris
  • contracturen in overleg tussen 32 en 40 uur
  • 27 vakantiedagen (obv 40 uur)
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden
  • opleidingsmogelijkheden in overleg

Enthousiast?

Stuur dan je reactie en CV naar anne.prins@zorgweb.nl. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Anne Prins op 06-41156504.

Voor meer info zie: www.devoorzieningenwijzer.nl en www.zorgweb.nl.