Vacatures

Vacature Accountmanager Data & Applicaties

Samen zorgen dat iedere Nederlander écht een passende zorgverzekering kan kiezen? En dat minima wel eenvoudig hun weg kunnen vinden in alle regelingen die voor hen zijn bedacht? Als dat jou aanspreekt is deze baan wellicht iets voor jou!

Zorgweb is een informele no-nonsense organisatie die complexe voorzieningen begrijpelijk en toegankelijk maakt voor consumenten en professionals. Dit doen we voor veel online aanbieders als Independer en de Consumentenbond, maar ook in het sociaal domein met onze unieke aanpak voor gemeenten en woningcorporaties, De VoorzieningenWijzer.
Wij willen dat mensen een weloverwogen keuze kunnen maken en echt geholpen worden.

Samen met ons verder groeien?

Onze dienstverlening groeit en ontwikkelt zich snel en omdat we ons hoge serviceniveau willen vasthouden voor onze klanten en partners zijn we per direct op zoek naar een ervaren accountmanager. Een uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid in een informeel team waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën.

De functie

Als accountmanager data & applicaties ben je zelfstandig verantwoordelijk voor klanten als vergelijkingssites, intermediairs en zorgverzekeraars. Deze klanten maken ieder gebruik van één of meerdere van onze diensten. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor hun wensen en vragen en jij kunt straks ook op inhoud een gesprek met ze voeren, waar nodig ondersteund door technische collega's. Door het jaar heen plan en voer je evaluatiegesprekken en zorg je ervoor dat nieuwe klantwensen vertaald worden naar heldere specificaties. Deze stem je af met het IT team (als schakel tussen het commerciële en IT team). Tijdens de realisatie van de klantwensen houd je de klanten op de hoogte van de planning en de vorderingen en verzorg je de uiteindelijke oplevering en de eventuele nazorg.

Daarnaast is er ruimte om zelf nieuwe klanten te werven, op termijn of per direct, afhankelijk van jouw ambitie.

Wat verwachten wij van jou

 • relevante opleiding HBO of WO
 • minimaal 5 jaar werkervaring
 • zelfstandig
 • hands on mentaliteit
 • communicatief vaardig intern en ook richting opdrachtgevers
 • constructief / oplossingsgericht
 • je wilt je verdiepen in de inhoud van de Zorgweb diensten en kunt straks op inhoud een gesprek voeren met onze klanten: je weet hoe onze data in elkaar zit, wat de mogelijkheden zijn en bent actief op zoek naar de beste toepassing voor onze klanten

Dit mag je van ons verwachten

 • een marktconform salaris
 • contracturen in overleg tussen 24 en 40 uur
 • 27 vakantiedagen (obv 40 uur)
 • reiskostenvergoeding
 • vergoeding voor telefoon / internet
 • opleidingsmogelijkheden in overleg

Enthousiast?

Je motivatie en CV ontvangen we graag. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Joost Wijnberger op 06-24096430 of joost.wijnberger@zorgweb.nl.

Voor meer informatie over Zorgweb en De VoorzieningenWijzer zie: www.zorgweb.nl en www.devoorzieningenwijzer.nl

Meer over Zorgweb

Zorgweb is al ruim 20 jaar dé zorgdataspecialist van Nederland. Wij maken alle zorgverzekeringen en het zorgaanbod in Nederland inzichtelijk en vergelijkbaar. Op basis van onze unieke databases maken wij bijvoorbeeld marktanalyses, maatwerk datasets en consumentenapplicaties als zorgzoekers en vergelijkingssites. Zorgweb is marktleider op dit gebied en o.a. Independer, de Consumentenbond, het Ministerie van VWS, zorgverzekeraars en tientallen andere partijen maken gebruik van onze diensten.

Daarnaast heeft Zorgweb 4 jaar geleden De VoorzieningenWijzer ontwikkeld: een aanpak voor gemeenten en woningcorporaties om mensen met een laag inkomen in een persoonlijk gesprek te helpen hun financiële situatie te verbeteren. Inmiddels hebben we tientallen gemeenten als klant en ruim 11.000 huishoudens kunnen helpen. Waarbij we naast risicoreductie ook een structurele financiële verbetering voor deze huishoudens hebben kunnen realiseren.

Sinds juni 2020 is De VoorzieningenWijzer geaccrediteerd door SchuldenlabNL als 1 van de 5 lokaal bewezen en effectieve interventies in het kader van armoedepreventie. En eind vorig jaar heeft Koningin Máxima zich via een werkbezoek laten informeren over De VoorzieningenWijzer. Mede door deze erkenning kiezen steeds meer gemeenten voor De VoorzieningenWijzer en maken deze onderdeel maken van hun armoedebeleid.